20 mrt 2019 – Boomfeestdag Nigtevecht

Boomfeestdag 2019

Net als vorig jaar gaan we (2 WadV-ers) met de leerlingen van groep 7/8 van de openbare basisschool De Tweemaster wilgen knotten langs het Nigtevechtsepad, het fietspad van Nigtevecht naar Weesp. De locatie ligt vlakbij de school. We knotten vandaag de tweede helft van de oranjerood gekleurde wilgen. Het weer is goed, niet koud, niet veel wind. Ondanks dat er heel soms een spatje regen valt zitten de spirit en de gang er goed in. Zodra er ruimte gemaakt is door wat takken weg te knippen/zagen klimmen de eerste leerlingen op de knotten om vanuit die hogere positie de overige takken te lijf te gaan.

Zo halverwege de ochtend wordt er even gepauzeerd met een sapje en een koek, waarna er tot een uur of twaalf doorgewerkt wordt. Terwijl de eerste leerlingen al terug gaan naar school, zagen enkele koppels nog dapper door om ook de laatste takken van ´hun´ knotwilg te verwijderen. Er kan teruggekeken worden op een zeer geslaagde werkdag! Na afloop ontvangen de leerlingen nog een presentje, een T-shirt met het logo van de groenafdeling van de gemeente Stichtse Vecht.

´s Middags worden door de WadV-ers, samen met 2 personen van de gemeente en een kettingzaag, alle knotwilgen nog van de laatste stompjes ontdaan.