Publicaties

De Vechtplassencommissie zet zich in voor het behoeden en versterken van de culturele, landschappelijke en natuurwaarden van de Vechtstreek door ruimtelijke ontwikkelingen kritisch te volgen en door kennis over de Vechtstreek te verdiepen en te verspreiden.

PUBLICATIES / bestellen

De Vecht-Bibliotheek bestaat uit een rijkdom aan boektitels, de Vecht en het Vechtlandschap betreffende. Daaronder zijn standaard-werken als De Vechtgids, te koop bij Niftarlake en natuurlijk bij de lokale boekhandel.

In de noordelijke Vechtstreek  kunnen wij u verwijzen naar de boekhandel Pezzi Pazzi in Weesp en in de zuidelijke Vechtstreek naar de boekhandel Van Kralingen in Breukelen.

Ook zijn (onderdelen van) Vechtboeken digitaal beschikbaar, bij voorbeeld van het boekje Gouden Bochten, Amsterdam en de Vechtstreek, geschreven door Juliette Jonker-Duynstee en Steven de Clercq. De daaraan gekoppelde fietsroutes zijn beschikbaar via www.goudenbochten.nl

Aan een uitgebreide titellijst van de Vecht-Bibliotheek wordt gewerkt. Die zal zowel leverbare als antiquarische titels betreffen.