Zaterdag 3 februari 2018/ Hinderdam in Nederhorst den Berg

Er wordt vandaag voor de tweede keer geknot langs de Hinderdam in Nederhorst den Berg. We zijn met z´n achten, waaronder 2 nieuwelingen: Eric en Lolle. Daarnaast werkt in de ochtend ook Frank Peters van de afdeling Groenbeheer Wijdemeren een paar uur mee. Hij heeft, zoals eerder beloofd, 5 inklapbare Stihl-snoeizagen voor ons meegebracht. Tijdens de eerste werkdag op de Hinderdam liet hij al 2 uitstekende takkenscharen achter. Dank voor dit alles!

 

Hoewel er winterse buitjes waren aangezegd, blijft het de hele dag droog. De koude wind maakt het fris, maar het is prima buitenwerkweer met zo nu en dan een zonnetje. Voor de lunch heeft Renee weer heerlijke soep klaar staan, tezamen met krentenbollen en plakjes kruidenkoek.

 

Het werk vlot zodanig dat we rond 3 uur nog 1 ½ boom verwijderd zijn van de eindstreep. Daaronder een hele brede knotwilg waarmee Judith, later geassisteerd door Theo, al de hele dag bezig is. Er werd zelfs een ladder in de sloot gezet om er goed bij te kunnen (zie foto). Men wil de klus klaren en in afwachting daarvan wordt besloten ook de laatste boom nog maar aan te pakken. Zo krijgen we het project Hinderdam toch nog af. Hulde daarvoor!

 

Na een bak thee gaat iedereen tevreden naar huis.