10 aug 2024 – Gunterstein

We verzamelen onder de notenboom bij de Werkschuur. We zijn met 8 vrijwilligers.

Het weer ziet er goed uit. We gaan aan de slag op de Buitenlaan. Dat is het pad dat helemaal aan de buitenrand van het landgoed ligt en toegankelijk is voor publiek. Met een rood-wit-aanduiding wordt op dit pad aangeduid dat het onderdeel is van Lange Afstandspaden, zoals het Marskramerpad en Hollandsche Rade.

De trekker met aanhanger met gereedschappen rijdt er heen en sommigen van ons worden per auto gebracht.

Het pad ziet er weliswaar toegankelijk uit, maar is erg smal door de begroeiing aan weerskanten. Er staan vooral veel bramen. Met takkenscharen en handzagen gaan we aan de slag om het pad te verbreden. Waar mogelijk trekken we de bramenplanten met wortel en al uit de grond.

Het is een mooie werkplek, maar in de volle zonneschijn erg warm. Het is een pad van ruim een kilometer lang en met takkenscharen en handzaagjes schiet het niet heel hard op. Dat is anders met het werken met de bosmaaier. Twee van ons zijn daar de hele dag mee bezig. Al doende ontstaat er zo een mooi breed pad, wat weer ruim toegankelijk is voor wandelaars. Het pad is deze dag nog niet helemaal afgekomen.

’s Middags gaan we naar Het Zicht. Dat is het verlengde van de Lindenlaan. Het doorzicht dreigt te verminderen door de groei van bomen. In het verlengde van de doorkijk-lijn van de Lindenlaan zagen we in Het Zicht takken weg die op den duur het doorzicht gaan belemmeren. Het gaat om behoorlijk forse takken die we in stukken zagen en op een ril leggen.

Rond de klok van 3 uur stoppen we, moe en warm, maar met een voldaan gevoel.

De nazit is weer als vanouds. We worden verwend met drankjes en hapjes, waarbij vooral de witte wijn wordt aanbevolen en de 0%-biertjes niet bij iedereen in de smaak vallen.