9 mrt 2024 – Slot Zuylen

Op de planning stond voor vandaag ´opslag verwijderen en snoeien´, maar bij aankomst blijken er nieuwe heesters geplant te moeten worden. Er liggen diverse heesters, o.a. sering, kornoelje, zwarte bes en kardinaalsmuts. Ze worden in groepjes geplant op plekken in het parkbos die wij bij een eerdere gelegenheid ontdaan hebben van opslag (bomen en struiken). Er moet wel op die open plekken eerst nog weer wat nieuwe opslag verwijderd worden… Hiermee gaat een deel van de 9 vrijwilligers aan de slag. Daarnaast gaan enkele andere vrijwilligers een perk voor het kasteel ontdoen van opschot, waaronder zich ook veel scheuten van de in het perk aanwezige sering bevinden. Deze seringscheuten worden ontdaan van ´onkruid´ en vervolgens ook ingeplant in het parkbos. Tegen drie uur blijkt dat nog niet alle heesters geplant zijn; doorgaan is echter niet nodig, het plantgoed wordt tijdelijk opgepot aan de rand van de composthoop en zal dan op maandag door de vaste vrijwilligersploeg van Zuylen geplant gaan worden.

Al met al hadden we een mooie, droge werkdag, met halverwege een lekkere lunch  in de buitenlucht voor de kas (wel winderig en fris, maar toch ook wel fijn dat dat weer mogelijk was). Tenslotte hadden we daar aan het eind van de werkdag ook nog een gezellige nazit.