23 dec 2023 – Hof van Gunterstein

In tegenstelling tot de laatste werkdagen, is vandaag een droge dag beloofd, maar wel veel wind, heel veel wind zelfs. Max heeft daarom een veilige werklocatie uitgekozen en er wordt aangeraden een helm op te zetten. We zijn met een groep van 9 personen en ook Max en zijn dochter Anne gaan meewerken. Een mooi aantal om meters te maken.

Na een kop koffie gaan we aan de wandel met zagen, takkenscharen en sloothaak naar de werkplek.

Het is zo’n kwartiertje lopen door de weilanden. Dan arriveren we bij de sloot langs de Buitenlaan waar al de overhangende takken weggehaald moeten worden. De slootkant ligt achter een forse ril, waardoor de sloot soms moeilijk bereikbaar is. Na enige tijd heeft iedereen een werkplek gevonden en kan het zagen en knippen beginnen. We kunnen elkaar amper zien vanwege de dichte begroeiing. Dus zeker tijd om het hier op te schonen. Het is een heel gedoe om de lange afgezaagde takken door het struikgewas te loodsen om op de bestaande ril te leggen. Bovendien is het menig keer oppassen om je evenwicht te bewaren op de aflopende helling naar de sloot en de boomstronken. Al met al tamelijk vermoeiend.

Rond half één wordt het teken voor de lunch gegeven. Ieder komt klimmend en klauterend over de oude ril tevoorschijn vanuit zijn of haar eigen plek in het struweel.

Eenmaal weer op de boerderij staat er een heerlijke lunch klaar.

De middag verloopt hetzelfde als de ochtend. Wel jammer dat een van ons  zich plotseling niet goed voelde en voortijdig naar huis ging. De werkdag werd rond 15.15 uur afgesloten.

Prima werkdag. In januari komen we weer terug.