26 aug 2023 – Slot Zuylen

Vandaag gaan we verder met het snoeien in het slotpark, en wel tussen de buitenmuur en de sloot langs de westkant van het park. Lindebomen worden opgeschoond en opslag van braam en jonge boompjes wordt verwijderd. De werkzaamheden worden zo nu en dan afgewisseld met een gesprekje met de bewoner van het huis aan de andere kant van de sloot (en met elkaar). Al met al vordert het werk gestaag en komen er een heleboel karrevrachten snoeihout vrij. Het snoeihout wordt naar een takkenril elders in het park gebracht. Tot de lunch hebben we goed weer. Hoewel Buienradar voor de middag buitjes voorspelt, besluiten we de stoelen voor de lunch buiten te zetten. Echter, zodra ze staan begint het te regenen. We trekken ons dus maar terug in de kas en genieten aldaar van de heerlijke, door Arnold bereide, lunch (rijst met kip-kerrie dit keer!). Na de lunch vertrekt de helft van de 8-koppige werkploeg. De rest snoeit nog door tot een uurtje of drie. Wederom een prachtige werkdag!