4 mrt 2023 – Vreedenhorst

Deze werkdag is een uitgestelde werkdag van 25 februari. Die dag ging niet door vanwege corona.

We zijn met een groepje van 5 personen. Vandaag ligt de prioriteit bij het snoeien van de fruitbomen. Dat betekent dat het op orde brengen van de nestkastjes en het verspreiden van houtsnippers over de paden in het bos moeten wachten. De ladders zijn nog in de boomgaard van de vorige keer, al vinden we ze wel op een andere plek dan waar we ze de vorige keer hadden achtergelaten.

Het weer is okee en rond kwart over tien staan we alle vijf op een ladder bij een appelboom. De richtlijnen voor het snoeien ligt nog vers in ons geheugen, zodat we snel kunnen beginnen. Toch blijft het telkens weer een afweging of we een tak wel of niet moeten snoeien. Al doende worden we wel wat gedurfder om keuzes te maken, maar desondanks vragen we Kees regelmatig om te overleggen. Tijdens de lunch in de serre genieten we van een heerlijk soepje en een boterham en keuvelen over allerlei onderwerpen.

Na de lunch worden de werkzaamheden van de ochtend weer voortgezet. Aan het eind van de dag zijn we aardig opgeschoten, maar er blijven nog een heleboel bomen over voor de volgende snoeidag op 18 maart.