18 feb 2023 – Vreedenhorst

De ontvangst bij Kees is in de sfeervolle serre. Van hieruit is een paradijselijk uitzicht over het door de wilde krokussen paars gekleurde grasveld. Wie daar niet blij van wordt?

We zijn met een groepje van 6 vrijwilligers. Twee van ons gaan aan de slag met het herstel en zo nodig vervangen van nestkastjes. Pim stort zich op het terugzagen van de overjarige en aangetaste haag met fruitbomen tot stammetjes, zodat Kees ze op een later moment uit de grond kan trekken.

Drie van ons starten met het snoeien van de fruitbomen. Het is de eerste werkdag van een reeks van 3 zaterdagen. Deze dagen zijn ook nodig, want het gaat om zo’n 100 bomen, grotere bomen en ook wel kleinere bomen.

Er staat een flinke wind en dat betekent goed uitkijken met het neerzetten van de ladder. Kees is steeds in de buurt, zodat we om advies kunnen vragen. Soms moet er heel subtiel, soms heel rigoreus gesnoeid worden.

Bij één boom is er een heel grote tak afgewaaid. Dat is dan ook vrij ingewikkeld om de boom zo te snoeien dat er weer een goede vorm in zit.

Na de lunch gaat ieder weer verder met zijn of haar werk. Tussen drie uur en half vier stoppen we.

Volgende week gaan we verder, zowel met de nestkastjes als het snoeien. In elk geval is er een flinke start gemaakt.