8 okt 2022 – Vreedenhorst

Vandaag wordt voor de tweede keer in dit seizoen fruit geplukt op Vreedenhorst. Ondanks het late tijdstip blijken nog lang niet alle appels gevallen te zijn. Er is dus nog genoeg te plukken! We zijn met een betrekkelijk kleine groep (4 WadV-ers en 2 pluksters uit Vreeland), maar aan het eind van de werkdag zijn alle appels in de boomgaard wél geplukt; in totaal krap 1000 kg. Naast het aan- en afvoeren van de kisten met appels is Kees ondertussen druk met het plukken van de kweeperen. Die oogst valt dit jaar wat tegen, maar dat staat de latere verwerking tot een lekker drankje niet in de weg. In de ochtend werden we nog verrast door enkele buitjes, maar daarna brak de zon door, zodat het een prima werkdag werd. Tussendoor, in de lunchpauze, stond ook nog een grote pan heerlijke pompoensoep op tafel.