17 sept 2022 – Vreedenhorst

Dit weekend is het weer omgeslagen. Er worden veel en stevige buien verwacht. Toch zijn we vanuit Werk aan de Vecht met 6 personen. Een kennis van Kees en 2 Amerikanen helpen ook mee. We sjouwen met ladders, plukzakken en plukbakken naar de boomgaard. Veel bomen dragen heel veel fruit. Er valt dus wel wat te plukken. Kees heeft extra grote bakken gekocht waar we de appels in moeten doen. In de ochtend valt er af toe een buitje, maar heel nat worden we gelukkig niet. Er liggen al vrij veel appels op de grond. Die rapen we eerst, zodat we er niet op gaan staan. We deponeren deze valappels in een daarvoor bestemde bak. De plukappels gaan in een andere bak.

Tussen de middag lunchen we in de serre van Kees. We krijgen heerlijke wortelsoep en met een eigen broodje wordt de maag weer voldoende gevuld om ‘s  middags verder te plukken. In de middag knapt het weer aardig op. Regenjassen en -broeken en ook truien gaan uit.

Het is nog een hele klus om de aan de boom hoogst groeiende appels te plukken. Daarbij is de plukstok een heel handig hulpmiddel. We werken tot ongeveer kwart over drie en als we dan achterom kijken hebben we toch heel wat geplukt, geschat zo’n 2000 kilo. De werkdag wordt afgesloten met thee en hoe kan het ook anders, met appelsap. Moe en voldaan gaat iedereen weer zijns / haars weegs. Op 8 oktober zijn we er weer.