12 feb 2022 – Vreedenhorst

We gaan vandaag met een groep van 6 personen dunhout uit het jonge bos slepen en tot handzame brokken verwerken. In de praktijk betekent dit dat Kees en Pim met de motorzaag hier en daar dikkere takken/bomen afzagen om op die manier licht en lucht te creëren voor andere, langzamer groeiende bomen en struiken en uiteindelijk een gevarieerder bos te krijgen. Ook de stinzenplanten die in de afgelopen jaren verspreid in het bos ingegraven zijn krijgen hierdoor meer kans om tot bloei te komen en zich uit te breiden. De dikkere takken worden van hun zijtakken ontdaan, die samen met de dunnere takken aan de bosrand gelegd worden. Ze zullen binnenkort tot snippers verwerkt worden. De dikkere stukken worden deels gebruikt voor de geleiding van de wandelpaden en deels ook aan de bosrand gelegd als toekomstig brandhout. Het weer is prima, redelijk zonnig, maar wel met veel wind. In het bos en aan de luwe zijde daarvan is het heerlijk toeven. Meerdere jassen gaan uit!

Tijdens de lunch genoten we van een lekkere champignonsoep en appelsap uit eigen boomgaard. Het was weer een mooie werkdag!