13 nov 2021 – Wittensteijn

In wat somber en druilerig weer komen we na zo’n 2 jaar aan bij de boerderij van Willem en Agnes.

Het is een hartelijke wederziens en we worden met koffie, thee en zelfgebakken appeltaart verwelkomd.

We gaan de wilgen langs de weg knotten. Dat is ongeveer 4 jaar geleden voor het laatst gebeurd en dat betekent dat de takken nog niet al te dik zijn. Prima van formaat voor zo’n clubje handzagers.

We zijn met een groep van 11 mensen, waarvan 8 personen vanuit Werk aan de Vecht.

De ladders en gereedschappen zijn tevoren al gebracht. Ieder van ons neemt een ladder, een zaag en een takkenschaar mee. We knotten de rij bomen om en om. De  afgezaagde takken leggen we loodrecht op de weg in de berm. Deze worden later gehakseld. In de loop van de ochtend knapt het weer steeds meer op. De zon komt door, er staat weinig wind en de temperatuur is okee. Al snel gaan de jassen uit en bij menigeen gevolgd door de trui. De fietsers, auto’s en soms een hardloper zijn nog wel een puntje. In de loop van de dag wordt het drukker en horen we aan een stuk door: “fietser!”, “auto!”, “hardlopers”. Het is goed uitkijken, dus, dat er geen ongelukken gebeuren met vallende takken.

De lunch genieten we buiten, alsof het pas vroeg in het najaar is. Heerlijke broodjes en een lekker Italiaans soepje.

’s Middags gaan we door met dezelfde werkzaamheden. We schieten goed op en rond 3 uur zijn we op een paar bomen na, klaar.

We eindigen met een gezellige nazit en proeven van de appel- en perencider van eigen bodem.

Over 2 weken werken we weer op Wittensteijn.