23 okt 2021 – De Bouwerij, Breukelen

We zijn met een groep van 9 vrijwilligers en worden met koffie, thee en iets lekkers ontvangen in de eetkeuken van de boerderij van Max en Nicole.

We werken aan de rand van het weiland dat naast de Lindenlaan van Gunterstein ligt. Om precies te zijn, moeten we tussen de sloot en de ril van de Lindenlaan al het groen weghalen wat over de sloot hangt. Het is een heel smalle strook en we moeten voortdurend oppassen om niet in de sloot te glijden. De kleinere takken kunnen weggezaagd worden en direct op de ril gelegd worden. De grotere takken vallen over de sloot en op het weiland. Tot onze verrassing blijken de koeien veel belangstelling voor de takken te hebben. Ze eten zelfs van de blaadjes. De koeien houden zich niet allemaal aan de “anderhalve meter-afstand”, waardoor ze het soms  spannend maken om in het weiland te werken. Op het weiland moeten de takken gezaagd worden om ze terug over de sloot te kunnen gooien en ze vervolgens daar op de ril te leggen.

Tussen de middag worden we getrakteerd op een heerlijke lunch.  Na onze groep komen nog vrijwilligers lunchen van de moestuingroep. Max en Nicole onderhouden een heel grote moestuin met vrije pluk voor degenen die lid zijn van de moestuingroep. Deze groep onderhoudt zelf de moestuin.

Wij werken ’s middags weer langs de sloot. Al met al hebben we aardig wat meters gemaakt, zeker gezien de lastige toegankelijkheid van de werkplek.