22 sep 2021 – Gunterstein

Plukdag Gunterstein

Vanwege de buitengewoon trieste gebeurtenis op Gunterstein is deze plukdag een week later dan oorspronkelijk gepland. We sluiten aan bij de woensdaggroep, zodat we met ongeveer 20 mensen zijn om de appels en peren te plukken. Vanuit Werk aan de Vecht zijn we met 11 personen.

We komen aan het begin van de ochtend al snel even bij elkaar om met een kop koffie stil te staan bij wat er gebeurd is. Bertien komt langs om ons welkom te heten en uit te stralen dat het leven toch weer door moet gaan. Ze helpt later ook mee met plukken.

Daarna gaan we weer aan de slag in de boomgaard. Sommigen plukken het laag hangend fruit, anderen staan op een trap of hoge ladder. De appels en peren worden afzonderlijk in bakken verzameld. Vervolgens worden de bakken met trekker en aanhanger naar Schulp gebracht.

De lunch gebruiken we in een grote kring in de boomgaard. Het weer is prachtig. Arnold heeft weer een voortreffelijke soep en salade bereid. Enkelen hebben elkaar een tijd niet meer gezien, dus er is heel wat bij te praten.

In de middag plukken we verder en maken flink wat “meters”. Halverwege de middag komt het eind van de pluk in zicht. Een aantal van ons ontfermt zich over de laatste boom met hoog hangende appels. Met een netje op een lange steel en op hoge ladders worden de laatste appels geoogst.

Om een uur of drie is het einde plukdag en volgt traditiegetrouw de nazit.

Het was een mooie dag, ingetogen en ook gezellig.