7 aug 2021 – Slot Zuylen

We zijn met een groep van 9 vrijwilligers. Het is heel mooi dat enkelen elkaar sinds lange tijd weer zien. En heel bijzonder dat er na de periode van lockdown weer voldoende belangstelling is voor Werk aan de Vecht.

We verzamelen in het Museumcafé Koetshuis met koffie en thee.

Het werk start aan het einde van het Eikenlaantje. We hebben daar eerder gewerkt om opschot te verwijderen. Nu overheersen met name de bramen wederom en overwoekeren de nieuwe aanplant aan het eind van het laantje. Dat betekent dat we ons storten op het verwijderen van de bramenstengels en het vrijmaken van onkruid onder de nieuw aangeplante struiken.

Halverwege de ochtend gaan we naar het Sterrenbosje. Dat bosje is gesitueerd aan de andere kant van de parkeerplaats van het kasteel. Daar loopt een paadje doorheen, maar is vanwege de dichte begroeiing ontoegankelijk geworden. Met takkenscharen, zagen en spades gaan we de overwoekering te lijf. Twee vrijwilligers van de groep  maken het stukje grond vlakbij het poortgebouw wat fungeert als doorkijk van het Slot naar de 2 molens verderop zoveel mogelijk onkruidvrij. Daar wordt de zwarte geranium overwoekerd door zevenblad en bramen. Helaas groeit daar ook de Japanse Duizendknoop. Hopelijk kan die een volgende keer effectief worden verwijderd.

De wederom voortreffelijk lunch en de gezellige nazit houden we onder een boom in de tuin direct na het poortgebouw. Wat een pracht plek.

Het was heel prettig om weer een “ouderwetse” werkdag te hebben en kijken uit naar een volgende keer.