Wandelen in en na Coronatijd

Hebt u dat ook? Dat als je over het Zandpad loopt dat je achter elkaar loopt omdat andere weggebruikers alle ruimte innemen? Dat is toch raar?

Veel natuurgebieden zijn overbelast door wandelaars die in deze coronatijden erop uit willen trekken om ook aan hun broodnodige beweging te komen. Toen ik afgelopen zondagochtend door de Bethunepolder liep was het aantal wandelaars en joggers veel groter dan gewoonlijk. Nog meer mensen genoten van de schoonheid van dit ruime polderlandschap midden in de Randstad. Steeds meer mensen ontdekken de heerlijke ontstressing en rust door wandelen vanuit huis. Het zou me niets verbazen als dit gewandel een van de dingen is die we overhouden aan deze bijzondere tijd. Meer thuiswerken en meer natuurlijke beweging. Zou het niet mooi zijn als we de wandelmogelijkheden zouden verruimen zodat je in ons platteland kleinere en grotere rondjes kunt maken? Dat je ook met paden door weilanden en akkers zou kunnen, zoals dat in Engeland kan en dat je ook over het Zandpad kunt lopen alsof het een zandpad is? Hoe gezond zou dat zijn?

Jaap van ’t Hek