12 dec 2020 – Gunterstein

Er is altijd enthousiasme om op Gunterstein te werken. De groep van vandaag telt iets meer mensen dan i.v.m. de Corona-regels is afgesproken. De ontvangst vindt daarom plaats op 2 plekken, in de Tabaksschuur en in het Tuinhuis.

We gaan werken op een gedeelte van het openbare pad wat loopt van de Vecht naar de Scheendijk.

Er moet opschot weggehaald worden en aan de slootkanten moeten relatief kleine bomen omgezaagd worden en struiken worden geknot. Op deze werkplek is veel ruimte, zodat er voldoende afstand van elkaar gehouden kan worden. De takken worden weer met twee trekkers en aanhangers vervoerd naar de plek waar ze op een ril gelegd worden. De takken worden zo veel mogelijk geknipt en gezaagd, zodat de ril compact wordt. Arnold stuurt voortdurend aan welke boompjes moeten blijven staan., zoals bijvoorbeeld sommige lijsterbessen.

De lunch wordt weer in groepen genuttigd in de locaties waar we vanochtend ontvangen werden. Arnold had dit keer voor heerlijke erwtensoep gezorgd.

’s Middags worden dezelfde werkzaamheden voortgezet. Aangezien we met een behoorlijk aantal vrijwilligers zijn, schieten we aardig op. En zoals Arnold nogal eens pleegt te zeggen: “Kijk ook achterom en zie wat je gedaan hebt.” Een strook van een paar honderd meter ziet er aan het eind van de dag inderdaad goed onderhouden uit.

Aan het eind van de dag is er nog een na-zit met een drankje en een hapje in de Tabaksschuur. Bertien trakteert op een broodje worst. Al met al was het weer een aangename werkdag.