27 nov 2020 – Slot Zuylen

Voor Werk aan de Vecht is het de eerste keer dat we een werkdag hebben op Slot Oud Zuylen.

Deze locatie is op ons pad gekomen, omdat Arnold ook de tuinbaas is van Slot Oud Zuylen.

We worden ontvangen in het restaurant , het voormalige koetshuis. Er is daar voldoende ruimte om de anderhalve meter afstand te respecteren.

We gaan aan de slag op het Eikenlaantje. Dat laantje ligt net buiten het terrein. We werken met 2 groepjes van 4 personen. Het is lang geleden dat er onderhoud is gepleegd aan het laantje. Er moeten heel veel bramenstruiken en opschot verwijderd worden. Bovendien zijn er langs beide slootkanten kastanje-struiken, waarvan de takken geknot moeten worden. Laag groeiende takken van enkele eikenbomen worden met een stokzaag verwijderd.

De bramenstruiken worden zo veel mogelijk met wortel en al uit de grond gehaald. Gelukkig is de grond redelijk rul. We halen soms meterslange wortels uit de grond. Het opschot en de bramen worden afgevoerd naar een wat verderop gelegen plek. Er ligt al wel een ril langs het Eikenlaantje, maar die mag niet groter worden, omdat de er tegenover wonende boer dat geen fraai gezicht vindt.

De lunch is weer in het restaurant, waar we worden getrakteerd op heerlijke pizzapunten. In de middag gaan we door met dezelfde werkzaamheden en sluiten de dag af met thee en een drankje, ook weer in het restaurant. Al met al was het een geslaagde werkdag.