8 jul 2020 – Gunterstein

Er is een zeer hete dag voorspeld met temperaturen van zo’n 34 graden. Daarom is besloten om alleen de ochtend te werken, maar dan wel een uurtje eerder beginnen. De eindtijd wordt dan 12.30 uur. We zijn met een groep van 10 vrijwilligers. Arnold heeft licht werk in de schaduw uitgezocht.

Als we naar het park lopen, blijkt dat het in de schaduw van de monumentale bomen relatief goed vertoeven is. Enkelen gaan brandnetels trekken in de bocht waar 2 singels bij elkaar komen. Gelukkig zitten de brandnetels niet stevig geworteld in de grond.

Enkele anderen verwijderen het opschot dat al weelderig onder de nieuwe aanplant groeit. Aan het eind van de ochtend zijn de meesten van ons daarmee bezig. Het knapt zienderogen op. De nieuwe aanplant komt dan weer prachtig tot zijn recht.

Het is ook weer hoog tijd om de nieuwe aanplant water te geven. De zakken die rond de bomen zijn gebonden en voorzien zijn van een bodem met een druppelsysteem worden gevuld met water. Op deze manier profiteren de wortels het meest van het water.

Halverwege de ochtend houden we een korte drinkpauze, want naarmate de dag vordert, neemt toch de hitte toe, ook onder de bomen.

Rond 12.00 uur geeft Arnold weer zijn intussen traditionele rondleiding door het park. We lopen langs alle nieuwe aanplant.  De Latijnse namen klinken mooi, maar hoogstwaarschijnlijk kunnen weinigen van ons het na enige tijd nog reproduceren.

Om 12.30 uur nodigt Arnold ons uit voor de lunch; hij heeft heerlijke repjes klaargemaakt.