25 jul 2020 – Gunterstein

Evenals 2 weken geleden gaan we in het Engels opschot en onkruid verwijderen. Dit deel van het park moet er op korte termijn goed uitzien, omdat de dochter van Bertien in september trouwt en het huwelijksfeest in de tuin plaats vindt.

Vandaar dat we starten in de tuin bij het gazon. Bij het tuinhuis worden de bloemperken onkruidvrij gemaakt.

Langs het pad van het gazon halen we veel zaailingen van esdoorns en vlier weg. De klimop laten we staan. We moeten ook niet al te veel opschot weghalen, omdat er dan vanaf de weg te veel doorkijk ontstaat.

Daarom verhuizen we gaandeweg de ochtend naar een ander deel van het park. Dit is het deel van het park waar van oorsprong het rustieke gebogen bruggetje over de singel lag. Nu ligt er zo’n 20 m verderop een recht en eenvoudig bruggetje. Voor Arnold blijft het voorlopig een uitdaging om het bruggetje (met gebogen vorm) op de oorspronkelijke  locatie terug te krijgen. In de hoek waar twee singels bij elkaar komen wordt flink gekapt en gezaagd. Met lieslaarzen aan wordt het teveel aan begroeiing langs de oever van de singel verwijderd. Zo wordt het weer een plek waar bomen en struiken die blijven staan, prachtig tot hun recht komen. Het onkruid onder de nieuwe aanplant op deze plek wordt eveneens verwijderd, zodat ook o.a. de hortensia’s mooi uitkomen.

Over 2 weken gaan we weer verder.