11 mrt 2020 – Boomfeestdag Nigtevecht

Op woensdagochtend 11 maart om 9 uur is het weer tijd voor Boomfeestdag in Nigtevecht. Groep 7/8 van de openbare basisschool De Tweemaster knot onder leiding van 2 WadV-ers de wilgen rond het schoolgebouw. De bomen zijn nog jong, hebben nog een dunne stam, en de ladders komen op veel plaatsen op tegels te staan: oppassen geblazen! De 18 leerlingen hebben er zin in, vooral omdat het weer goed is: een dag zonder regen en met weinig wind. Het knotten verloopt dan ook voorspoedig en rond 11 uur is de klus grotendeels geklaard en keren de leerlingen moe maar voldaan terug naar hun klaslokaal. Tussendoor hebben ze nog even gepauzeerd met een pakje appelsap of chocolademelk en een gevulde koek van de gemeente. Na de werkzaamheden ontvangen ze ook nog een boekje.

De 2 WadV-ers zagen na het vertrek van de leerlingen de laatste takken nog even weg en werken de wilgenkoppen netjes af. Rond 12 uur zijn ze daarmee klaar en gaan ook zij naar huis.

Later in de middag blijkt dat het merendeel van de betrokken leerlingen teruggekomen is naar school en dat ze met de takken een ´brug´ over de sloot naast het schoolgebouw gebouwd hebben, compleet met een vlag erop. Niet helemaal de bedoeling, maar wel leuk…..