3 mrt 2020 – Gunterstein

Bij uitzondering werken we op een dinsdag. Het doel is de derde en laatste serie heesters en boompjes te planten in ´t Engelsch, om de oorspronkelijke parkstructuur te herstellen. Het is gelukkig een droge dag, maar de regen van voorgaande dagen zit nog volop in de grond, en staat er hier en daar zelfs nog boven. Het is dus hard werken om in de zompige klei de gaten te graven. Zelfs het terugwerken van de natte grond rond het plantgoed kost de nodige moeite.

´s Middags wordt als laatste nog een forse eik geplant. De boom met kluit zijn al met al zo zwaar dat de trekker begint te steigeren en Arnold en Pim op de motorkap gezeten het nodige tegengewicht moeten bieden. Maar ook die boom staat uiteindelijk op zijn plek en dan rest niets anders dan het schoonmaken van de gebruikte spaden en batsen; ook een hele klus!

Iedereen is uiteraard heel benieuwd te zien hoe de in deze winter geplante heesters en bomen zich zullen gaan ontwikkelen. Reden om gauw weer eens terug te komen….