22 feb 2020 – Gunterstein

Tijdens deze werkdag gaan we fruitbomen snoeien. We zijn met ongeveer 10 vrijwilligers.

Er is slecht weer voorspeld, maar al met al houden we het de hele dag praktisch droog. Er staat wel veel wind die gepaard gaat met soms heftige windvlagen. Oppassen geblazen, dus, voor degenen die op de ladder staan. We verdelen ons over de te snoeien bomen. Het gaat om appel- en perenbomen.

Dat moeten we goed in de gaten houden, want dat veronderstelt een verschillende manier van snoeien.

Arnold loopt rond en geeft aanwijzingen. De bomen zijn de afgelopen jaren goed bijgehouden, dus er hoeft niet al te veel gesnoeid te worden. Vaak gaat het om recht omhoog groeiende loten als compensatiegroei van het snoeien van voorgaande jaren. Desondanks zien we bij sommige bomen toch nog flinke takken weggezaagd worden.

Met een tractor met aanhanger worden alle gesnoeide takken afgevoerd.

Na de lunch geeft Arnold een rondleiding door het park. Om te zien of alle nieuwe aanplant is aangeslagen, is het nog iets te vroeg in het jaar. Wel zien we  prachtige velden met sneeuwklokjes.

Daarna nog een kleine 2 uur gesnoeid.

Zoals vanouds wordt de werkdag afgesloten met een gezellige borrel in de Werkschuur.