14 dec 2019 – Wittensteijn

Het is de tweede dag dat we hier op Wittensteijn de rij wilgen langs de Vecht gaan knotten. Op 16 november hebben we ongeveer de helft al geknot. Het is de bedoeling om nu de andere helft af te krijgen.

We zijn met 7 mensen van onze groep en daarbij nog 7 à 8 familieleden / kennissen van Willem en Agnes. Al met al zijn we met een mooi aantal om te proberen alle wilgen geknot te krijgen. Vanwege de voorspelling dat er flinke windstoten verwacht worden, spreken we af om zoveel mogelijk afstand van elkaar te houden; soms met 2 bomen er tussen i.p.v. 1 boom. Gelukkig valt het uiteindelijk mee met de wind. Sommige bomen blijken zeer arbeidsintensief; ze hebben dikke, hoog opgaande en vooral heel vèèl takken. Soms kunnen we er met onze zaag moeilijk bij. Gelukkig zijn er ook wilgen die sneller opschieten.

De geknotte takken leggen we voor een deel op de oude ril langs de Vecht.  Voor een ander deel slepen we de takken, in veel gevallen over de sloot, naar de weide, waar ze versnipperd kunnen worden.

Rond 3 uur zijn we klaar en dat is maar goed ook, want dan barst de regen los. De meesten komen nog redelijk droog aan bij de schuur, maar enkelen zijn wat later en worden nog net drijfnat.

We sluiten de dag af met een drankje en een hapje.

Prima dag weer.