30 nov 2019 – Gunterstein

Vandaag is het de tweede plantdag in het Engelsch. Tijdens de eerste plantdag op 2 november hebben we heesters geplant. Nu gaan we bomen planten.

Dat betekent dat de plantgaten breder en dieper moeten zijn dan bij de heesters. Gelukkig heeft Arnold gezorgd voor een graver die in een mum van tijd de plantgaten openlegt. Er zijn tevens twee trekkers met aanhangwagen beschikbaar om rulle grond naar de plantgaten te brengen.

De bomen zijn te voren al op locatie gebracht met daarbij de steunpalen.

In groepjes van drie gaan we de bomen planten. Eerst brengen we een hoeveelheid rulle grond in het plantgat. Vervolgens zetten we de steunpaal op zijn plek die met behulp van de graver de grond in wordt geduwd. Dan is het moment aangebroken om de boom op zijn plek te zetten. Eventueel plastic omhulsel van de wortelkluit moet worden verwijderd; bij een jute omhulsel hoeft alleen maar “ de hals” losgemaakt te worden. We zorgen er voor dat de boom niet te diep in het plantgat wegzakt en dat de boom  goed recht staat. Dan kan het plantgat dichtgeschept worden met rulle grond vermengd met de klei uit het plantgat. De finishing touch is het aanbrengen van de boomband.

Enkele soorten bomen die we planten, zijn prunussen, thuja’s en eiken.

In tegenstelling tot het eindeloos opschonen, kleden we het park nu aan. Het geeft een optimistisch en voldaan gevoel.