28 sep en 4 okt 2019 – Vreedenhorst

Appelplukdagen

In de boomgaard van Kees waren we op 28 september met een groep van 5 plukkers en op 4 oktober met een groep van 9 plukkers.

Adriaan en Lolle hadden al eerder ladders van Werk aan de Vecht opgehaald uit de gereedschapswagen bij Gunterstein.

We moesten de valappels scheiden van de plukappels, want Kees wil met deze oogst behalve appelsap ook cider maken. Aangezien het plukseizoen al aardig gevorderd was, waren er tamelijk veel valappels. Maar, er hingen er ook nog genoeg aan de bomen. Dus stonden de meesten van ons met een plukschort op een ladder om de oogst binnen te halen. Anderen plukten de rij Elstarappels aan de rand van de boomgaard. Deze konden zonder ladder geplukt worden. De uitsmijter was een boom vlakbij het huis. Deze boom hing zo vol dat je bijna alleen maar appels zag en nog maar weinig blad. Heel wat kistjes appels kwamen er van deze boom.

Aan het eind van de tweede dag bleek dat er ongeveer 2400 kg. aan appels waren geplukt.

Wij tevreden en Kees tevreden. Voor de cider moeten we nog even geduld hebben, maar we zijn wel benieuwd