10 aug 2019 – Gunterstein

(Vervolg op werkdag 13 juli 2019)

Voor de tweede keer werken we bij “Het Gezicht”. De eerste keer was op 13 juli. Er is vandaag veel wind voorspeld, maar gelukkig blijken we er weinig last van te hebben.

Het is de bedoeling dat “Het Gezicht” wordt teruggesnoeid tot de breedte die de Lindenlaan heeft. Vanuit het kasteel is er dan een doorzicht via de Lindelaan naar “ Het Gezicht”. We krijgen dan het lichteffect terug zoals oorspronkelijk bedoeld door Copijn, de ontwerper van het park.

Op 13 juli zijn we ongeveer tot de helft gekomen met het aan weerskanten verwijderen van opslag.

We zijn  met een groep van 17 mensen, waarvan er 14 van Werk aan de Vecht. Bertien, Casper en de dochter van Bertien werken ook de hele dag mee. Er wordt flink gezaagd en geknipt met de takkenschaar. Vrij hoge wilgen worden neergehaald, wat  hier en daar tot een zichtbaar voldaan gevoel leidt. Arnold houdt af en toe zijn hart vast als er weer een boom geveld wordt, omdat we met veel mensen dicht op elkaar werken. Gelukkig gaat het allemaal goed. Velen van de groep zijn bezig met het op de rils leggen van de omgezaagde bomen en takken, af en toe een zwaar werkje wanneer het flinke stammen betreft. Rond half drie zijn we zo goed als klaar en Arnold nodigt ons, evenals vorige keer, uit voor een wandeling langs de Beekvijver. De woensdaggroep heeft daar ook veel werk verzet.

De dag wordt met een flink zomers windje traditiegetrouw afgesloten met een hapje en een drankje.