13 juli 2019 – Gunterstein

We zijn met 10 mensen, een mooi groepje om flink wat werk te verzetten. Het weer werkt mee, niet te warm en op een klein buitje na houden we het droog.

We gaan naar “het Gezicht”. Dit is het verlengde van de Lindenlaan. De bedoeling is dat vanuit het kasteel het doorzicht via de Lindenlaan en het Gezicht  verbeterd wordt. De doorkijk van de Lindenlaan is okee, maat het Gezicht dreigt dicht te groeien. We gaan daar vandaag dus flink snoeien. Het verlengde van de beide rijen Lindenbomen is de maat om het Gezicht vrij te maken van opschot en overhangende takken.

Dat betekent dat we behoorlijk moeten terugsnoeien. Met handzagen en takkenscharen worden bomen en struiken die het doorzicht belemmeren, teruggesnoeid. Met de bosmaaier worden meerdere plekken gecreëerd om van de gesnoeide takken houtrils te maken.

We komen tot ongeveer halverwege het Gezicht en spreken af om deze klus op een tweede werkdag af te maken. Dat wordt 10 augustus. Arnold verzorgt nog een rondleiding langs de Beekvijver en we sluiten traditiegetrouw af met een hapje en een drankje.