8 juni 2019 – Gunterstein

De storm van enkele dagen eerder heeft meerdere bomen (o.a. linden) geveld en vele takken afgerukt, o.a. van de grote taxus die aan de rand van het grasveld in ´t Engelsch staat. Het betreft de boom waarin een bewoond reigernest zit. Helaas is een deel van het nest naar beneden gekomen en blijkt er een dode jonge reiger naast te liggen. De reiger wordt ter plekke begraven.

De gehele dag zijn we in de weer om zoveel mogelijk takken in ´t Engelsch op te ruimen. Deels moet daar ook de kettingzaag aan te pas komen. Maar zo rond 3 uur ziet het er weer patent uit. Het opruimwerk in de andere delen van het park zal op een later tijdstip gedaan moeten worden.

Hoewel het ´s morgens nog behoorlijk hard waaide, en er tussendoor een buitje viel, was het al met al een prima werkdag, waar iedereen, en dan met name ook Arnold, met tevredenheid op terugkeek!