Vechtologie-2019

In 2017, 2018 en in 2019 zijn beknopte cursussen Vechtologie gehouden in het kader van de plaatselijk Cursusprojecten in Loenen (2x), Breukelen (Swib), Maarssen (in samenwerking met het Vechtstreekmuseum en ‘de Polderwachter’) en in Abcoude. De cursus in Vinkeveen loopt nog tot juni 2019.

De onderwerpen waren: –het ontstaan van de Vecht –het water in het Vechtplassengebied –de natuur in de Vechtstreek –bouwen in de Vecht

In het totaal hebben ruim honderd cursisten deelgenomen aan deze Vechtologie-leergangen

De Vechtplassencommissie wil de kennis over de Vecht en de Vechtplassen die in de loop van de jaren is verworven heel graag delen met belangstellende inwoners van de Vechtstreek. De cursusprojecten hebben aan dat streven een positieve bijdrage geleverd.

Thans beraadt de VPC zich over de vraag hoe Vechtologie in de komende jaren zal worden vormgegeven.

Tags: