16 mrt 2019 – Gunterstein

We verzamelen als vanouds in de Tabaksschuur. We zijn ongeveer met z’n tienen.

Het weer is zeer onstuimig, maar na 10.00 uur, de starttijd van de werkdag, is het hoofdzakelijk droog.

We gaan opschot verwijderen langs een pad van het openbare gedeelte van het park. Vanwege de vele regenval van de laatste tijd zijn de paden veranderd in een grote modderpoel. Pal naast het pad waar we werken, groeit het kleine opschot, maar langs de slootrand verder van het pad af staan flinke bomen die omgezaagd moeten worden Sommige zijn qua dikte op het randje om nog met de handzaag te doen. Een enkele boom valt in de sloot en moet met vereende kracht m.b.v. touw en sloothaak op de kant getrokken worden.

Er wordt flink doorgewerkt en de beide trekkers met aanhangwagen kunnen amper het tempo bijhouden om het opschot naar de ril te vervoeren.

Na afloop van de werkdag geeft Arnold op zijn bekende wijze een rondleiding door het Engels