28 juli 2018 – Gunterstein

Werkdag op Gunterstein

Het is een relatief koele dag in vergelijking met de bloedhete voorgaande dagen. We maken een zeer droge periode mee, maar vannacht heeft het dan toch een beetje geregend. Al met al werkt het weer mee om in het park aan de slag te gaan. We zijn met een groep van ongeveer 12 mensen, een mooie opkomst.

We hebben elkaar een tijdje niet gezien, dus eerst even bijpraten voordat we aan het werk gaan.

De werklocatie is in het Engels Werk. Evenals eerdere werkdagen is het de bedoeling om opslag weg te halen. Langs een van de slingerende paden maken we een strook van 2 à 3 meter vrij. Het valt niet altijd mee, omdat de kurkdroge grond keihard is. Flink spitten dus om de opslag met wortel en al te verwijderen. We doen dit in het kader van het herstelplan van het oorspronkelijke park. De vrijgekomen stroken langs de paden worden in de toekomst herbeplant. Het is verrassend hoe oude bomen prachtig uitkomen als ze vrij staan nadat de opslag is weggehaald.

Na de lunch met heerlijk door Arnold gemaakte wraps gaan we ’s middags weer verder met hetzelfde werk. Er wordt over de gehele dag genomen flink doorgewerkt. Aan het eind van de werkdag zijn we flink opgeschoten.

Daarna volgt het traditionele en uitbundige “drankje(s) en hapje(s)” in de kring onder de boom. Leuke groep.