21 apr 2018 – Vreedenhorst

Werkdag Vreedenhorst 21 april 2018

We zijn met een klein en gemotiveerd groepje. Het is prachtig weer en we verzamelen buiten op het terras. Voordat we aan de slag gaan, lopen we even de weide in om de prachtige strook dotterbloemen en kievitsbloemen langs de sloot te bewonderen. Werkelijk fantastisch!We gaan vandaag houtsnippers over de paden uitstrooien. Kees is nu al zo’n 16 jaar bezig om een gevarieerd bos op een perceel van 2,5 ha te ontwikkelen. Een van de activiteiten is dat er over de paden jaarlijks een verse laag houtsnippers gestrooid wordt. De paden geven dan een mooie structuur aan het bos. Het is boeiend om het bos in de lente te zien. We zien inderdaad veel gevarieerde begroeiing en vooral ook een tamelijk droog bos in vergelijking met het winterseizoen.We kruien heel wat af van de hopen houtsnippers naar de paden. Enkelen van ons leggen boomstammetjes die als randen van de paden fungeren en de houtsnippers op hun plaats moeten houden. Een van ons houdt zich  bezig met nieuwe aanplant.Na de lunch bewonderen we de mooie tuin van de moeder van Kees. Ze is er begrijpelijk heel trots op.Aan het eind van de dag schonen we de boomgaard op van op de grond liggende takken, zodat Kees zonder beschadiging van zijn machine het gras kan maaien. Voor elk takje wordt gebukt, een goede vervanger van de sportschool.Tussen drie uur en half vier blazen we even uit op het terras waar we de dag ook begonnen zijn.We moeten wel zacht praten, want binnen wordt er een film opgenomen door studenten van de filmacademie. Kees voelt zich hierdoor gast in eigen huis.