17 mrt 2018 – Gunterstein

We zijn vandaag met 8 vrijwilligers. Alvorens van start te gaan, drinken we ons enige moed in met wat extra koffie en thee om de ijskoude en snijdende wind te trotseren. We gaan werken in het Engels. De gereedschappen worden op de aanhanger van de trekker geladen en naar de werklocatie gereden. Het is de bedoeling om alle opschot weg te halen, met wortel en al. Gelukkig is het opschot gemakkelijk uit de grond te trekken. Er zijn 2 aanhangers met trekker beschikbaar om het uitgetrokken groen naar de ril te brengen. Het op deze manier vrijgekomen gebied wordt later herbeplant met bloeiende struiken, zodat de diversiteit toeneemt.
Tegelijkertijd worden met de motorzaag stammen verder afgezaagd. Enkele binnenblijvers gaan aan de slag met de walnoten.
We stoppen iets voor half vier en nuttigen rozig en wel nog een drankje en een hapje.