10 mrt 2018 – Vreedenhorst

Vandaag treden we aan om de houtsnippers van het eerder gesnoeide hout uit te rijden over de wandelpaden in het bos. Het weer is goed; de temperatuur loopt zelfs op richting de 15 graden. Op de wind staande is het fris, maar in het bos is het al gauw zweten geblazen. Dat leidt dan weer tot behoefte aan drinkwater….

De één na de andere snipperhoop verdwijnt als sneeuw voor de zon. Plots ontdekt Judith naast één van de hopen een dode, gehavende vogel (in aanraking gekomen met de versnipperaar?). Nader onderzoek leert dat het een watersnip betreft. Sneu, net terug uit het zuiden…..

Tijdens de lunch zitten we als gewoonlijk in de serre en genieten van de soep; dit keer niet van de hand van Kees´ moeder, maar van Heleen, Kees´ nieuwe vriendin. Ook erg lekker, maar omdat Kees´ moeder erbij zit, is de conclusie natuurlijk ¨net ietsje minder¨.