7 mrt 2018 – Boomfeestdag Breukelen

Groep 7/8 van de basisschool Willibrordus in Breukelen

39 Leerlingen van basisschool Willibrordus in Breukelen melden zich om 9.00 uur bij het essenhakhoutbosje van landgoed Queeckhoven. Het weer is goed, nog fris, maar droog, geen wind en een zonnetje op doorbraak. De leerlingen hebben er zin in, hoewel sommigen even aarzelen als ze zien dat ze eerst over een plank moeten lopen om in het hakhoutbosje te komen.

Vanuit school zijn de juffen Brigitt en Eva, plus 3 ouders meegekomen. De technische begeleiding wordt verzorgd door Steven de Cl. en Adriaan, te samen met Freek (van Knotgroep Breukelen). Na een korte inleiding (historie van het landgoed en het essenhakhout) en instructie voor het zaagwerk gaan de leerlingen vol enthousiasme aan de slag. De essenstaken zijn nog niet zo zwaar en daardoor vrij gemakkelijk af te zagen. Daardoor kan iedereen er goed mee uit de voeten. Daartussen staan dikkere stammen, voornamelijk van doorgegroeide meidoorns, en een aantal leerlingen (waaronder ook meiden!) gaat de uitdaging aan om die ook om te leggen. En met succes! Gelukkig verloopt de ochtend zonder incidenten. Rond kwart over tien wordt er even gepauzeerd om wat te drinken en te eten. Daarna gaan de leerlingen nog weer door tot ongeveer half twaalf. Iedereen ontvangt dan sap en een paar koekjes, plus een zoekkaart als cadeautje, Moe maar voldaan stappen ze uiteindelijk allemaal weer op de fiets, terug naar school.