27 jan 2018 – Gunterstein

De zachte winter maakt dat het alweer hoog tijd is om de fruitbomen te snoeien. We gaan met een flinke groep van wel 13 personen, na een korte instructie van Arnold, aan de slag. Er staat een koude wind, maar het blijft gelukkig droog. Aangezien de fruitbomen in de afgelopen jaren steeds beter in vorm gekomen zijn (en wij, volgens Arnold, er steeds beter zicht op beginnen te krijgen), schiet het snoeien lekker op. Eerst komen de appelbomen aan de beurt en vervolgens ook nog de kweeperen en de gewone peren. Af krijgen we het echter niet, vooral ook omdat we tegen drieën op excursie gaan naar ´t Engelsch om de recente stormschade te bekijken (flinke bomen en struiken zijn gesneuveld!) en tevens om te zien dat de Hamamelis alweer bloeit en hoe massaal de diverse stinzenplanten (sneeuwklokje, lenteklokje, narcis, bostulp, wit hoefblad e.a.) alweer boven de grond gekomen zijn.

Tijden de lunchpauze was er als vanouds heerlijke soep van Arnold. De middag werd afgesloten met een gezellige nazit in de werkschuur. Al met al weer een fijne dag!