20 jan 2018 – Vreedenhorst

We zijn vandaag met een kleine ploeg, 5 personen. Na een koude nacht waren de fietspaden hier en daar nog glibberig, maar in het bos is er van vorst niets te merken. Het is prima weer om in te werken. Voor de meesten houdt dat werken in: hout uit het bos slepen en eventueel klein zagen. Eén persoon, schrijver dezes, gaat weer nestkastjes schoonmaken/repareren/ophangen. Gezien de lage temperatuur zijn er daarbij deze keer geen problemen met opspringende vogelvlooien. In de steenuilenkast blijkt verschenen zomer een hoornaarkoningin haar intrek genomen te hebben: de raten puilen eruit.

In het bos is recent flink gezaagd. Er zijn deze keer ook dikkere bomen geveld om ruimte te creëren voor langzamer groeiende bomen/struiken. Er moeten dan ook flinke stammen versleept worden, naast gelukkig ook handzamere takken. Die laatsten worden deels weer gebruikt langs de wandelpaden, om het verloop daarvan te markeren.

Tijdens de lunch zitten we in de serre en genieten van de soep die door Kees´ moeder gemaakt werd. Daarnaast komt er uiteraard appelsap uit eigen boomgaard op tafel. Kortom, een mooie werkdag.