6 jan 2018 – Natuurmonumenten

Klompweg

Vandaag gaan we voor de derde en laatste keer aan de slag met de knotwilgen op de oude Vechtdijk (in bezit van Natuurmonumenten). De opkomst is heel mooi: wel 11 personen! Het weer is prima: droog en weinig wind.

zicht op de Vechtdijk

´s Morgens komen we al zover dat ´s middags niet alle knotters meer nodig zijn, zodat enkele mensen na de lunch alweer naar huis gaan. De lunch gebruiken we weer in de leegstaande ark van Frans Cladder. Men is begonnen met de renovatie van de boot, zodat we eerst wat spullen aan de kant moeten schuiven. Maar al met al een prima onderkomen! Er is ook deze keer weer heerlijke soep van de hand van Francien.

Na de lunch gaan de achterblijvers aan de slag om de klus af te ronden. Doordat op het laatste moment besloten werd om de wrakke knotwilg bij de ingang van het terrein toch ook nog even te knotten, was het al met al toch wel net over drieën voordat we tevreden konden vaststellen dat de klus nu echt geklaard was. Van afstand ziet de oude Vechtdijk er nu weer ´strak´ uit!