11 nov 2017 Wittensteijn

Vandaag werken we op de woonboerderij Wittensteijn, tegenwoordig een landgoed. Wittensteijn ligt aan de westkant van de Vecht tussen Vreeland en Nigtevecht.

We gaan de wilgen knotten die langs de doorgaande weg staan ter hoogte van het landgoed. Op dit stukje weg van zo’n  500 à-1000 m. is Wittensteijn onderhoudsplichtig. We zijn met een tamelijk klein groepje van 6 vrijwilligers. Ladders en gereedschappen zijn een dag eerder al gebracht. Na de zomeractiviteiten klinkt het weer als van ouds “van onderen!”. Eigenaar Hans voert middels een trekkertje de takken af naar een plek op zijn terrein. Aangezien het een doorgaande weg betreft, moeten we ook oppassen voor passerende auto’s en fietsers. Hoewel de passanten soms even moeten wachten op het takken-vrij maken van de weg, levert het geen problemen op, geen irritaties, geen opgestoken vingers. We zagen en knippen er flink op los en kijken vooral naar wat we gedaan hebben en minder naar wat we nog moeten doen. Met een klein groepje schiet het niet zo heel hard op. Gelukkig zijn er nog 2 werkdagen gepland om de klus verder af te maken of er in elk geval zo ver mogelijk mee te komen.

Wittensteijn als werklocatie van Werk aan de Vecht is onzeker geworden, omdat Wittensteijn per 1 april 2018 is verkocht. Hans en Cora gaan in Nieuw Loosdrecht wonen.

Of we met de nieuwe eigenaar ook afspraken kunnen maken, zal de toekomst leren.