30 sep 2017 – Vreedenhorst

Vandaag gaan we appels plukken. We zijn met z’n vijven met ’s ochtends en ’s middags een wisseling.

Het is een relatief klein ploegje, maar gelukkig heeft de rotary de dag er voor al een groot gedeelte geplukt. Wij maken de plukklus af.

De dag begint met een kop koffie en thee in de prachtige serre van Vreedenhorst. Daarna gaan we met ladders en kisten naar de bomen die nog geplukt moeten worden. Tot een uur of half 12 gaat het goed met het weer. Daarna begint het te  regenen. We gaan daardoor iets eerder met lunchpauze. ’s Middags regent het nog steeds, afgewisseld met af en toe een droog moment. We plukken de laatste bomen. Kees haalt de kisten op met zijn trekker. Tijdens de zomerstorm van enkele weken geleden zijn veel appels van de bomen gevallen. Kees vraagt of we de goede appels willen rapen en in aparte kisten verzamelen. Zo gezegd, zo gedaan.

Er zijn nog enkele bomen direct rond het buitenhuis. Daar plukken we ook nog de appels, mooie rode appeltjes.

Om een uur of half drie zijn we klaar. Wel prettig, want de regen zet door. Kees bedankt ons en vervolgens gaat ieder zijns/haars weegs. Sommigen zijn met de fiets; zij vertrekken in vol ornaat regenkleding.