12 aug 2017 – Gunterstein

Vandaag wordt het weer een dag “werken in het Engels”. Het is een voortzetting van de werkdag van 22 juli.

De weersverwachting is somber en menigeen raadpleegt buienradar. Rond de klok van tienen regent het stevig, maar we zijn voorbereid. De regenpakken komen tevoorschijn en er volgt een verkleedpartij om zodoende goed weerbaar te zijn tegen alle nattigheid.

We gaan weer opschot verwijderen. Dit keer is het de bedoeling om het opschot tussen de rododendrons te verwijderen. De rododendrons zijn 2 jaar geleden tot de stam teruggesnoeid en de meeste struiken lopen al weer prachtig uit. Het staat echter vol met opschot van essen en brandnetels. Met vereende krachten gaan we alle essen en brandnetels met wortel en al uittrekken. Een voordeel van de regen is dat het opschot niet stevig geworteld is. We kunnen het redelijk gemakkelijk uittrekken. Af en toe houdt de regen op en gaat alle regenkleding uit. Meestal maar voor even, want dan dient de volgende bui zich al weer aan.

Op een gegeven moment horen we een enorm gekraak, gevolgd door een zeer zwaar plofgeluid op de grond. Het blijkt dat op ongeveer 50 m afstand een enorme dode tak spontaan is afgebroken en vanuit de top van de boom naar beneden is gestort. Even kijken we elkaar beduusd aan. Wat een geluk dat hier niet onze werkplek was.

De lunch nuttigen we in de tabaksschuur. Wederom met dank aan Arnold voor de soep en broodjes.

In de middag gaan we weer verder met hetzelfde werk. Het resultaat van de dag is dat de rododendrons zonder alle begroeiing prachtig uitkomen. Nu wachten op volgend voorjaar als de rodo’s staan te bloeien aan weerszijden van een van de recent aangelegde paden door het park.