24 jun 2017 – Gunterstein

Na het uitbloeien van de vogelmelk (het worden er dankzij het maaibeheer steeds meer, volgens Arnold!) en het fluitekruid is de Lindenlaan voor het eerst dit jaar weer gemaaid.  Wij harken vandaag het maaisel bijeen en voeren het af naar de takkenril die zich aan de buitenzijde van de laan bevindt. Een paar mensen houden zich onderwijl bezig met het fatsoeneren van de linden: er worden wat takken afgezaagd en rokjes bijgeknipt.

bij de treurbeuk

Aangezien de klus al voor 3 uur geklaard was, werd besloten even naar de treurbeuk te lopen die verschenen winter ter nagedachtenis van onze gereedschappenman Hans geplant werd langs de kronkelbeek achterin het park. De boom staat er goed bij, vooral (of misschien wel geheel) dankzij de regelmatige begieting door diverse mensen.

Al met al hadden we weer een zeer geslaagde werkdag, die afgesloten werd met een hapje en een drankje in de werkschuur.