22 mrt 2017 – Boomfeestdag Nigtevecht

Boomfeestdag 2017, groep 7/8 van de Tweemaster in Nigtevecht

Ook in 2017 gaat, in het kader van Boomfeestdag, weer een stel leerlingen van groep 7/8 van basisschool de Tweemaster in Nigtevecht een ochtend wilgen knotten. Dit keer bij boer Van der Laan aan de Vreelandseweg. De Boomfeestdag stond aanvankelijk 2 weken eerder gepland, maar toen regende het pijpenstelen en werd de actie afgelast. Vandaag schijnt de zon en is het prima knotweer.

Vanuit school zijn meester Nick en 1 ouder meegekomen. Vanuit Werk aan de Vecht zorgen Adriaan, Steven E. en Renée voor de begeleiding. Na een korte instructie gaan de leerlingen vol enthousiasme aan de slag met de bomen die op de Vechtdijk staan. En je ziet ze tijdens de ochtend steeds handiger worden in het zaag- en knipwerk. Regelmatig klinkt de roep “van onderen!”, hoewel soms wel eens aan de late kant. Maar gelukkig verloopt de ochtend zonder incidenten. Rond koffietijd wordt er warme chocolademelk met een gevulde koek geserveerd. Daarna gaan de leerlingen nog weer door en het blijkt tegen twaalven moeilijk om een aantal van hen te stoppen: die takken moeten er wel allemaal af! Anderen hebben het dan, terecht natuurlijk, ook wel weer een beetje gehad. Moe maar voldaan stappen ze uiteindelijk toch allemaal op de fiets, terug naar school.