15 mrt 2017 – Boomfeestdag Nieuwer ter Aa

Nieuwer ter Aa, Stichtse Vecht.

De School met de Bijbel komt met een groep van 27 leerlingen naar de boerderij van mevr. Droogenbroek. De rij wilgen op het dijkje tussen het riviertje de Aa en een sloot zijn aan de beurt om geknot te worden. Van te voren zijn al ladders om en om tegen de wilgen gezet, zodat de kinderen meteen kunnen beginnen. Eerder hebben ze in de klas informatie gehad over het hoe en waarom van knotten. Alvorens we daadwerkelijk van start gaan, krijgen de kinderen nog een korte introductie over het werk en de veiligheid. Het kan kort, want de kinderen uit deze buurt zijn bekend met dit soort werk. Met veel enthousiasme gaan ze in 2-tallen aan de slag. De afgezaagde takken worden over de sloot gegooid en aldaar in het weiland op stapels gelegd. De kinderen zijn hard aan het werk van ongeveer 9.15 tot 12.15 uur. Om 10.30 uur houden we even pauze om  wat te drinken en iets lekkers te eten.  De kinderen houden zelf de pauze kort, want ze zitten al heel snel weer in de bomen om verder te gaan met hun werk. De stagiaire van de school neemt het initiatief om met een touw te werken. Hij bevestigt een touw bovenaan de tak, zaagt de tak door, terwijl een aantal kinderen aan het touw trekt om de tak de goede kant op te laten vallen. Aan het eind van de ochtend worden de gereedschappen verzameld. Er is veel werk verricht door super enthousiaste kinderen.