14 sep 2016 – Gunterstein

Appels en peren plukken.

We zijn met een flinke ploeg met mensen van Werk aan de Vecht, de vaste woensdaggroep van Gunterstein en met de zus en zwager van Bertien. Het wordt een zeer warme dag, een van de dagen die een september-warmterecord verbreekt. De Werk aan de Vechters komen zoals gewoonlijk om iets voor 10.00 uuur. De woensdaggroep is dan al volop aan de slag. We gaan dan ook meteen plukken. Ladders, plukschorten, tasjes, etc. worden verdeeld. Een aantal werkt hoger in de boom en een aantal plukt vanaf de begane grond. De ochtend is nog goed te doen wat betreft de warmte. Er wordt flink doorgewerkt en het is een gezellige werksfeer. Grappen en gesprekken over duurzaamheid zijn vanuit de bomen te horen. Rond 10.30 uur is er koffie- / theepauze onder de notenboom bij de tabaksschuur. De kisten met appels en peren, maar dit jaar vooral appels, worden per trekker en aanhangwagen naar Schulp gebracht. ’s Middags wordt het erg warm. De flesjes water die worden uitgedeeld, lessen de dorst.  Heerlijk en nodig. Fijn dat we met zo’n grote ploeg zijn, want rond twee uur zijn we klaar in de boomgaard (minus de fruitbomen aan de Vechtkant). We gaan daarna naar de fruitbomen in Het Engels. Hier is de temperatuur merkbaar aangenamer. Vooral 1 boom hangt vol appels. Na een klein uurtje is de plukklus van vandaag geklaard. We sluiten de dag weer af onder de notenboom met een verkoelend drankje en een hapje. Het was een aangename en gezellige werkdag.