23 jul 2016 – Gunterstein

We zijn met ongeveer 10 personen. Traditiegetrouw starten we met koffie/thee en cake, dit keer lekker  buiten in  het zonnetje. We werken in het Engels Werk in de buurt van waar we een van de vorige werkdagen de ruïne van de Follie hebben blootgelegd. De vijver is al opgeschoond. Wij halen dit keer veel opschot weg rondom de bosschages van de vijver. De bedoeling is om betere zichtlijnen te krijgen en de bosrand te accentueren. Ook laaghangende takken worden doorgezaagd met een zaag op lange steel. Er wordt flink doorgewerkt, zodat snel resultaat zichtbaar wordt. Twee trekkers met aanhangwagen rijden af en aan om takken en onkruid, waaronder heel veel brandnetels, af te voeren.

Arnold heeft weer voor een uitstekende lunch gezorgd (met wraps), die we nuttigen bij het tuinbeeld  ‘De roof van Persephone door Hades’. ’s Middags zetten we de werkzaamheden van de ochtend voort.

We stoppen rond kwart over drie met een voldaan gevoel. Er is zichtbaar werk verricht. Na afloop van de werkdag drinken we een wijntje / biertje met een versnapering in de schaduw van de notenboom bij de Werkschuur.