18 jun 2016 – Gunterstein

Met een flinke ploeg (9 p.) gaan we vandaag afhooien, op het Zendingsveld in het Engels en op de Lindenlaan. Het hooi wordt, net als in voorgaande jaren, op een aantal langgerekte hooihopen aan de slootkant gedeponeerd. Het hooi wordt met 2 trekkertjes met aanhangkar naar de beoogde locaties gebracht en daar door ‘opperhoper’ Adriaan tot een strakke hoop verwerkt, tot tevredenheid van tuinbaas Arnold. Het achteruit manoeuvreren met een trekker met aanhangkar blijkt ook ditmaal voor onervaren mensen aanvankelijk lastig, maar al doende wordt al snel vooruitgang zichtbaar.

Gelukkig laat het weer zich van de goede kant zien (op een enkel buitje na), zodat er stevig doorgewerkt kan worden en tegen 3 uur de klus geklaard is. Voorzien van een paar flessen appel-perensap gaat iedereen weer tevreden naar huis.