30 apr 2016 – Jaarafsluiting : Kortenhoef

Afsluiting winterseizoen 2015-2016

Dit jaar waren we in Fort Kijkuit in Kortenhoef.

Dit fort is het beheerkantoor Vechtplassen van Natuurmonumenten en is onlangs prachtig verbouwd. Boswachter Marcel Kwant ontving ons met koffie/thee waarbij heerlijke taartjes van onze huiscateraar Rivierkeuken. Na deze gezellige start van de ochtend maakten we met enkele auto’s een kort ritje naar een parkeerplaats in Kortenhoef waar de wandeling begon. We gingen langs het Oppad richting ‘s-Graveland en kwamen veel mooie landschappen en vergezichten tegen.

Omdat dit voorjaar nogal koud is geweest waren er nog weinig bloemen.

Marcel vertelde onderweg over wat we allemaal zagen. Na ruim een uur waren we terug op het fort en kregen we enkele korte verhaaltjes. Marcel vertelde over het fort en zijn ontstaansgeschiedenis. Adriaan over het afgelopen werkseizoen: weer meer uren gedraaid dan het jaar ervoor! Ruud over het project “Je school kan de boom in” en de “Boomfeestdag” en het idee om deze te gaan combineren. Steven iets over de financieen van Werk aan de Vecht. Tot slot bedankte Renée Marcel voor de geweldige ontvangst op deze mooie plek met het boekje Gouden Bochten in Amsterdam en de Vechtstreek. Daarna de gezellige en heerlijke lunch verzorgd door Rivierkeuken.

Met dank aan Gunterstein voor het sponsoren van deze dag en aan jullie allemaal als harde werkers!

Op naar het volgende werkjaar….